Wat is verzekerd?

Autoverzekering

Waar is deze verzekering voor?

Met een autoverzekering bent u verzekerd tegen schade die u met uw auto veroorzaakt aan anderen. Ook kunt u schade aan uw eigen auto verzekeren.

[collapse]
Wat verzekeren we?

U kunt kiezen uit drie verschillende verzekeringen: WA, WA met Beperkt Casco of WA met Volledig Casco.
WA-verzekering
Deze verzekering moet u hebben. Dit staat in de wet. Met de WA-verzekering bent u verzekerd tegen schade die u met uw auto bij anderen veroorzaakt. Het gaat dan om schade aan zaken, zoals een auto, en personen. Bij deze verzekering heeft u geen eigen risico.|
WA met Beperkt Casco
Met de WA-verzekering met Beperkt Casco bent u verzekerd tegen schade die u met uw auto bij anderen veroorzaakt. Maar u bent ook verzekerd tegen schade door diefstal, brand, storm, hagel, loslopende wilde dieren en schade aan uw autoruiten. Voor de schade aan uw eigen auto heeft u een eigen risico van 135 euro.
WA met Volledig Casco (all risk verzekering)
Met de WA-verzekering met Volledig Casco bent u verzekerd tegen schade die u met uw auto bij anderen veroorzaakt. En ook tegen schade door diefstal, brand, storm, hagel, loslopende wilde dieren en schade aan uw autoruiten. Daarnaast bent u ook verzekerd tegen schade aan uw eigen auto als de schade uw eigen schuld is. Maar u bent bijvoorbeeld ook verzekerd tegen schade door vandalisme. Voor de schade aan uw eigen auto heeft u een eigen risico van 135 euro.

[collapse]
Wat verzekeren we niet?

– Schade die u veroorzaakt als u geen geldig rijbewijs heeft. Of als iemand anders in uw auto rijdt die geen geldig rijbewijs heeft.
– Schade die u veroorzaakt als u te veel gedronken heeft.
– Heeft u een duurdere auto? Dan moet uw auto beveiligd zijn, bijvoorbeeld met een alarm. Anders is de auto niet verzekerd tegen diefstal.
– We verzekeren geen kampeerauto’s en auto’s die u zelf gebouwd heeft.

[collapse]
Wat zijn de voordelen van deze verzekering?

– U krijgt altijd een no-claimkorting op de premie. Ook als u nog geen no-claimkorting heeft opgebouwd.
– Heeft u een duurdere auto? Dan is het eigen risico niet hoger. U kunt er wel voor kiezen om een hoger eigen risico te nemen. U betaalt dan minder premie.
– Bent u een jonge bestuurder? Ook dan is het eigen risico niet hoger.
– Wilt u een tweede auto verzekeren? Dan krijgt u evenveel korting op de premie als de korting die u kreeg bij uw eerste auto.

[collapse]
Download de factsheet + polisvoorwaarden?

Caravanverzekering

Waar is deze verzekering voor?

Heeft u een toercaravan, vouwwagen of stacaravan? Zolang deze gekoppeld is aan uw auto, bent u via uw autoverzekering verzekerd tegen schade die u daarmee veroorzaakt bij anderen. Met de caravanverzekering bent u ook verzekerd tegen schade aan uw eigen caravan. Bijvoorbeeld door een aanrijding, brand, storm of diefstal. Uw spullen in de caravan (inventaris) en uw voortent of aanbouw kunt u ook meeverzekeren. De verzekering is bedoeld voor caravans die jonger zijn dan 10 jaar.

[collapse]
Wat verzekeren we?

– Uw caravan is verzekerd tegen schade en verlies in alle landen in Europa en buiten Europa die op uw groene kaart staan.
– De spullen in uw caravan en/of voortent (inventaris) kunt u meeverzekeren. U moet dan wel de waarde van die spullen aan ons opgeven.
– De voortent of aanbouw van uw caravan kunt u meeverzekeren. U moet dan wel de waarde van de voortent of aanbouw aan ons opgeven.
– Heeft u een stacaravan of een andere caravan op een vaste plaats? Dan is deze verzekerd in Nederland en tot 100 kilometer over de grens.

Eigen risico
Voor schade aan uw caravan geldt een eigen risico van 90 euro per keer dat u schade heeft.

Wilt u precies weten wat we verzekeren? Lees dan de voorwaarden bij deze verzekering.

[collapse]
Wat verzekeren we niet?

Dit zijn de belangrijkste schades die we niet verzekeren:
– Schade die u heeft door slijtage.
– Schade die het weer langzaamaan veroorzaakt.
– Schade door slecht onderhoud van uw caravan, voortent of aanbouw.
Als u uw caravan ergens neerzet moet u uw caravan beveiligen tegen diefstal met een disselslot en/of wielklem. Dit geldt ook als de caravan op uw eigen terrein staat. Het slot of de wielklem moet een SCM-certificaat hebben.

Tip!
Heeft u een oudere caravan? Dan kunt u die het beste om de 2 jaar laten keuren door een BOVAG of FOCWA caravanbedrijf. Dan weet u dat u veilig met de caravan kunt rijden. U loopt dan ook niet het risico dat we schade niet vergoeden doordat uw caravan slecht onderhouden is.

Wilt u precies weten wat we niet verzekeren? Lees dan de voorwaarden bij deze verzekering.

[collapse]
Wat zijn de voordelen van deze verzekering?

– U kunt voortenten, luifels, zonneschermen en sommige andere dingen die bij uw caravan horen meeverzekeren.
– De verzekering heeft een goede nieuwwaardering. Gaat uw caravan binnen 2 jaar nadat u hem nieuw gekocht heeft totaal verloren? Dan krijgt u het bedrag waarvoor u weer een nieuwe caravan kunt kopen. Dit bedrag is maximaal 125% van het berag waarvoor u de caravan heeft verzekerd.

[collapse]
Download de factsheet + polisvoorwaarden?

Motorfietsverzekering

Waar is deze verzekering voor?

Wilt u zich verzekeren tegen schade aan uw motor? Dan kunt u bij ons een motorfietsverzekering afsluiten. U kunt zich verzekeren tegen schade die u bij anderen veroorzaakt met uw motor, maar ook voor schade aan uw eigen motor.

[collapse]

Wat verzekeren we?

U kunt kiezen uit drie verschillende verzekeringen: WA, WA met Beperkt Casco of WA met Volledig Casco.
WA-verzekering
Deze verzekering moet u hebben. Dit staat in de wet. Met de WA-verzekering bent u verzekerd tegen schade die u bij anderen veroorzaakt. Het gaat dan om schade aan zaken, zoals een auto of motor, en personen. Bij deze verzekering heeft u geen eigen risico.
WA met Beperkt Casco
Met de WA-verzekering met Beperkt Casco bent u verzekerd tegen schade die u bij anderen veroorzaakt. Maar u bent ook verzekerd tegen schade aan uw motor door onder andere brand, storm, hagel en loslopende wilde dieren en voor diefstal van uw motor. Voor de schade aan uw eigen motor heeft u een eigen risico van 135 euro.
WA met Volledig Casco (all risks)
Met de WA-verzekering met Volledig Casco bent u verzekerd tegen schade die u bij anderen veroorzaakt. En ook tegen schade aan uw motor door brand, storm, hagel en loslopende wilde dieren en voor diefstal van uw motor. Daarnaast bent u ook verzekerd tegen schade aan uw eigen motor als de schade uw eigen schuld is. Maar u bent bijvoorbeeld ook verzekerd tegen schade door vandalisme. Uw helm en motorkleding zijn meeverzekerd tot 750 euro. Ook bent u verzekerd tegen schade aan bijvoorbeeld sloten of een alarm. Voor de schade aan uw eigen motor heeft u een eigen risico van 135 euro.

[collapse]
Wat verzekeren we niet?

– Schade die u veroorzaakt als u geen geldig rijbewijs heeft. Of als iemand anders op uw motor rijdt die geen geldig rijbewijs heeft.
– Schade die u veroorzaakt als u te veel gedronken heeft.
– Heeft u een duurdere motor of motor die snel gestolen wordt? Dan moet uw motor een gewoon slot en een slot met een ART-keurmerk hebben. Daarnaast moet uw motor meestal een alarmsysteem hebben. Anders is de motor niet verzekerd tegen diefstal.

[collapse]
Wat zijn de voordelen van deze verzekering?

– U bent het hele jaar verzekerd.
– U krijgt altijd een no-claimkorting op de premie. Ook als u nog geen no-claimkorting heeft opgebouwd.

[collapse]
Download de factsheet + polisvoorwaarden?

Doorlopende reisverzekering

Waar is deze verzekering voor?

Met deze verzekering verzekert u zich voor uw vakantie.’Het is een doorlopende verzekering. Dat betekent dat u het hele jaar verzekerd bent. Deze verzekering is voordelig als u twee keer of meer per jaar op reis gaat. U kunt een basispakket nemen en deze uitbreiden met verschillende aanvullende verzekeringen. Zo heeft u altijd een verzekering die bij u past.

[collapse]
Wat verzekeren we?

>Basispakket
Het basispakket verzekert onder andere schade aan uw bagage als u op reis bent. U heeft ook recht op hulp als er iets gebeurt. Bijvoorbeeld als u plotseling ziek wordt tijdens uw vakantie. Of als u tijdens uw vakantie een ongeluk krijgt. Dan kunt u ons 24 uur per dag bellen. U krijgt verder hulp als u uw paspoort verliest en u krijgt een vergoeding voor telefoonkosten die u door de schade heeft moeten maken. Ook bent u verzekerd bij wintersport en als u gaat duiken. Voor schade die u per ongeluk veroorzaakt aan uw hotelkamer of vakantiehuis bent u ook verzekerd. Als u door bepaalde omstandigheden extra reis- of verblijfkosten moet maken, zijn deze ook verzekerd.
De verzekering is over de hele wereld geldig.

Aanvullende verzekeringen
U kunt de verzekering uitbreiden met deze aanvullende verzekeringen:
– Ongevallen. Krijgt u een ongeluk waarbij u invalide blijft of overlijdt? Dan betalen wij u eenmalig een vast bedrag. Medische kosten vergoeden we niet.
– Medische kosten. Wordt u tijdens uw vakantie ziek of krijgt u een ongeluk? Dan vergoeden we de kosten van de medische behandeling die u dan nodig heeft en die niet verzekerd is op uw ziektekostenverzekering. Ook doen we er alles aan om u terug naar Nederland te krijgen. U moet wel een ziektekostenverzekering in Nederland hebben.
– Geld & Cheques. Verliest u uw geld of wordt uw geld gestolen? Dan vergoeden we maximaal € 750 per reis. Hetzelfde geldt voor cheques.
– Annulering. Annuleert u uw reis, heeft u ernstige vertraging bij vertrek of moet u eerder naar huis? Dan vergoeden wij bepaalde kosten.
– Hulpverlening Motorrijtuig. Gaat uw auto, of ander motorvoertuig kapot, krijgt u een ongeluk of wordt uw auto gestolen? Dan heeft u recht op hulpverlening en vergoeding van bepaalde kosten.
– Zakenreis. Kiest u voor de verzekering ‘zakenreis’, dan geldt de reisverzekering ook voor zakenreizen. Bijvoorbeeld als u voor uw werk moet reizen naar congressen, beurzen of klanten. Wilt u precies weten wat we verzekeren? Lees dan de voorwaarden bij deze verzekering.

[collapse]
Wat verzekeren we niet?

Niet alles is verzekerd op uw reisverzekering. Hieronder ziet u voorbeelden van schades die we niet verzekeren:
– Als u schade heeft doordat u heeft meegedaan aan een vechtpartij.
– Als u schade heeft doordat u heeft meegedaan aan wedstrijden of trainingen daarvoor met auto’s, motoren, bromfietsen of fietsen.
– Als u schade heeft doordat u gevaarlijke sporten heeft gedaan. Bijvoorbeeld parachutespringen, parasailing, hanggliding of bungeejumpen.
– Schade als u niet voorzichtig genoeg bent geweest. Dat is bijvoorbeeld zo als u uw bagage zomaar onbewaakt ergens achterlaat.

Wilt u precies weten wat we niet verzekeren? Lees dan de voorwaarden bij deze verzekering.

[collapse]
Download de factsheet + polisvoorwaarden?

Watersportverzekering

Waar is de verzekering voor?

De watersportverzekering is voor iedereen die een eigen schip heeft. Of dat nu een motorjacht is, een sloep of een zeilboot. Met deze verzekering bent u verzekerd tegen schade. U kunt kiezen uit twee verschillende verzekeringen: de Watersportverzekering en de Watersportverzekering Basis. Zo heeft u altijd een verzekering die bij u past.

[collapse]
Wat verzekeren we?

Hieronder leest u per verzekering wat we verzekeren:
1. De Watersportverzekering
U bent verzekerd tegen schade aan uw schip en schade die u met uw schip bij anderen veroorzaakt. Dit laatste is verzekerd tot vijf miljoen euro. Kijk in het overzicht wat er precies verzekerd is. Deze verzekering is uitgebreider dan de Watersportverzekering Basis.
2. De Watersportverzekering Basis
U bent verzekerd tegen schade aan uw schip en schade die u met uw schip bij anderen veroorzaakt. Dit laatste is verzekerd tot vijf miljoen euro. Kijk in het overzicht wat er precies verzekerd is. Bij deze verzekering heeft u een eigen risico. Dat betekent dat u een deel van de schade zelf betaalt.

Beide verzekeringen hebben speciale voordelen voor sloepen en open zeilboten. Tijdens het vaarseizoen bent u namelijk ook nog verzekerd tegen schade of verlies van regenkleding, eten en drinken, koelbox, thermoskan, bestek en servies. Het vaarseizoen is van 1 maart tot 1 november.

[collapse]
Wat verzekeren we niet?

Dit zijn de belangrijkste schades die we niet verzekeren:
– Schade die u expres veroorzaakt.
– Schade door slecht onderhoud.
– Schade door slijtage.
– Schade als u uw schip verhuurt.
Wilt u precies weten wat we niet verzekeren? Lees dan de voorwaarden bij deze verzekering.

[collapse]
Wat zijn de voordelen van deze verzekering?

– U kunt de verzekering voor een groot deel zelf samenstellen, bijvoorbeeld het vaargebied.
– Als er geen schade is, krijgt u (no claim) korting op de premie.
– Was uw schip ergens anders verzekerd en heeft u zes jaar zonder schade gevaren? Dan krijgt u 50% korting op de premie.
– U kunt uw boottrailer ook verzekeren.
– U kunt 24 uur per dag hulp krijgen van de vaartuigenhulpdienst.

[collapse]
Download de factsheet + polisvoorwaarden?

Rechtsbijstandsverzekering

Waar is deze verzekering voor?

Met deze verzekering krijgt u juridische bijstand, bijvoorbeeld als u een conflict heeft met uw werkgever of als u een conflictheeft als u iets heeft gekocht. U krijgt dan hulp van de juristen van DAS Rechtsbijstand.

[collapse]
Wat verzekeren we?

U kunt kiezen uit twee verschillende verzekeringen:
De volledige rechtsbijstandverzekering
Met deze verzekering krijgt u als particulier rechtsbijstand bij conflicten die veel voorkomen.
Bijvoorbeeld:
– Conflicten als u iets heeft gekocht.
– Conflicten met uw werkgever.
– Als een ander schade bij u heeft veroorzaakt en u wilt deze schade vergoed krijgen.
– Als u wordt vervolgd door een strafrechter.
Als u rechtsbijstand krijgt, betaalt u een eigen bijdrage van 75 euro. Deze eigen bijdrage hoeft u niet te betalen als u schade aan zaken die in het verkeer is ontstaan van een tegenpartij vergoed wilt krijgen. Ook bij een verkeersstrafzaak hoeft u de eigen bijdrage niet te betalen.

De rechtsbijstandsverzekering verkeer
Met deze verzekering krijgt u rechtsbijstand bij een conflict dat ontstaat als u aan het verkeer deelneemt. Ook als u bijvoorbeeld als voetganger of passagier van een auto of boot aan het verkeer deelneemt. U krijgt hulp van juristen van DAS Rechtsbijstand. U krijgt bijvoorbeeld advies over wat u het beste kunt doen, en hulp bij het voeren van een rechtszaak. Als dat nodig is, krijgt u ook hulp van een advocaat van DAS Rechtsbijstand. Maakt u gebruik van een advocaat die niet bij DAS Rechtsbijstand werkt? Dan mag u maximaal 12.500 euro aan kosten maken. U kunt u als alleenstaande verzekeren. Heeft u een partner en/of kinderen? Kies dan voor een verzekering voor het gezin. Uw hele gezin is dan verzekerd, maar ook een eventuele au-pair. Wilt u precies weten wat we verzekeren? Lees dan devoorwaarden bij deze verzekering.

[collapse]
Wat verzekeren we niet?

Als u bij Delta Lloyd een rechtsbijstandverzekering afsluit kunt u rekenen op juridische belangenbehartiging door de medewerkers van DAS Rechtsbijstand. Bij procedures kunt u aanspraak maken op juridische bijstand van door DAS ingeschakelde advocaten. Ook geschillen met uw werkgever zijn verzekerd.

[collapse]
Wat verzekeren we niet?

Dit zijn de belangrijkste conflicten die we niet verzekeren:
– Er geldt een wachttijd bij het afsluiten van deze verzekering.
U kunt bijvoorbeeld geen gebruik maken van de verzekering voor een conflict dat er al is op het moment dat u de verzekering neemt.
– U krijgt geen rechtsbijstand als u een conflict heeft met uw partner. Bijvoorbeeld bij een echtscheiding.
– U krijgt geen rechtsbijstand als u een conflict heeft over iets dat u verhuurt.
– U krijgt geen rechtsbijstand als u een conflict heeft over de aankoop of verkoop van bijvoorbeeld aandelen of obligaties.

[collapse]
Download de factsheet + polisvoorwaarden?

Woonhuisverzekering

Waar is deze verzekering voor?

Met de Woonhuisverzekering bent u verzekerd tegen schade aan uw huis. Bij bijvoorbeeld een brand of lekkage heeft u al snel veel schade. Als u een eigen (koop)huis heeft is het dus verstandig om dit huis goed te verzekeren. U kunt kiezen uit twee verschillende woonhuisverzekeringen: De Woonhuis verzekering met Extra Uitgebreide dekking en de Woonhuisverzekering met Compleetdekking. U kunt ook de ramen van uw woning verzekeren met de Glasverzekering.

[collapse]
Wat verzekeren we?

Hieronder leest u per verzekering wat we onder andere verzekeren:
De Woonhuisverzekering met Extra Uitgebreide dekking
Uw huis is onder andere verzekerd tegen schade door storm, brand, blikseminslag, inbraak, vandalisme, ontploffingen en aanrijdingen. Ook de bijgebouwen zijn verzekerd, bijvoorbeeld uw garage of tuinhuisje. Uw tuinaanleg is ook verzekerd. U kunt ook verzekeren dat u 10% extra vergoeding krijgt als u schade heeft. Hiervoor betaalt u wel extra premie.
De Woonhuisverzekering met Compleetdekking
Uw huis is onder andere verzekerd tegen schade door storm, brand, blikseminslag, inbraak, vandalisme, ontploffingen en aanrijdingen en ook tegen alle andere gebeurtenissen van buitenaf. Ook de bijgebouwen zijn verzekerd, bijvoorbeeld uw garage of tuinhuisje. Uw tuinaanleg is ook verzekerd. U kunt ook verzekeren dat u 10% extra vergoeding krijgt als u schade heeft. Hiervoor betaalt u wel extra premie.
Glasverzekering
Deze verzekering kunt u bij uw Woonhuisverzekering met Extra Uitgebreide dekking nemen. U verzekert hiermee de ramen van uw woning tegen breuk. Bij de Woonhuisverzekering met Compleetdekking is dit al meeverzekerd. Wilt u precies weten wat we verzekeren? Lees dan de voorwaarden bij deze verzekering.

[collapse]
Wat verzekeren we niet?

– Schade door slecht onderhoud van uw woning.
– Schade door fouten aan de woning die tijdens de bouw zijn ontstaan.
– Schade doordat neerslag naar binnen is gekomen door openstaande ramen, deuren of luiken.
– Schade door vocht of water dat door muren of vloeren komt. Lekkage uit leidingen of bijvoorbeeld een CV–ketel verzekeren we wel.
– Schade aan uw spullen in uw huis. Daarvoor kunt u de Inboedelverzekering of de Woonhuis en Inboedel Combinatieverzekering afsluiten.

Wilt u precies weten wat we niet verzekeren? Lees dan de voorwaarden bij deze verzekering.

[collapse]
Download de factsheet + polisvoorwaarden?

Inboedelverzekering

Waar is deze verzekering voor?

Uw spullen in uw huis zijn vaak veel waard. Bij bijvoorbeeld een brand of inbraak heeft u dan al snel veel schade. Daarom is het verstandig om uw spullen goed te verzekeren. Dit kunt u doen met een Inboedelverzekering. U kunt kiezen uit twee verschillende Inboedelverzekeringen: De Inboedelverzekering met Extra Uitgebreide dekking en de Inboedelverzekering met Compleetdekking. Daarnaast kunt u de ramen in uw woning verzekeren met de Glasverzekering.

[collapse]
Wat verzekeren we?

Hieronder leest u per verzekering wat we onder andere verzekeren:
– Inboedelverzekering met Extra Uitgebreide dekking
Uw inboedel is verzekerd tegen een aantal gebeurtenissen zoals schade door water, brand, inbraak, vandalisme en neerslag.
– Inboedelverzekering met Compleetdekking
Uw inboedel is verzekerd tegen dezelfde gebeurtenissen als de Inboedelverzekering met Extra Uitgebreide dekking, maar ook tegen bijna alle andere (plotselinge) gebeurtenissen van buitenaf.
– Glasverzekering
Deze verzekering kunt u bij uw inboedelverzekering nemen. U verzekert hiermee de ramen van uw woning tegen breuk. Bij beide verzekeringen zijn bijna alle veranderingen en verbeteringen die u zelf als huurder (huurdersbelang) of eigenaar (eigenaarsbelang) aan uw huis hebt aangebracht, gratis meeverzekerd. Denk bijvoorbeeld aan verbeteringen aan de centrale verwarming, de keuken, de badkamer, parketvloeren en tegelvloeren, de schuur en schuttingen. Wilt u precies weten wat we verzekeren? Lees dan de voorwaarden bij deze verzekering.

[collapse]
Wat verzekeren we niet?

– Schade door slecht onderhoud van de woning.
– Schade door fouten aan de woning die tijdens de bouw zijn ontstaan.
Wilt u precies weten wat we niet verzekeren? Lees dan de voorwaarden bij deze verzekering.

[collapse]
Download de factsheet + polisvoorwaarden?